Rad by som poprosil vedecke kapacity na tomto fore o strucny posudok navrhu rozvodov rekuperacie.
Asi ako mnozstvo inych stavebnikov som bol odmietnuty v projekcnych kancelariach ako nezujimavy zakaznik. Po nastudovani prispevkov tu a na inych forach som sa dopracoval k tomu co tu vidite. Snazil som sa o kombinaciu jednoduchosti a vyuzitia priestorov v dome tak aby som si to co najmenej "zhovadil" mnozstvom sadrokartonovych kaslikov.
Zakladny popis:
Nilan ECO Top v pivnici. Rozvody KG potrubie + posledne useky v prizemi (1-2m) zo Sonoflex-u kvoli zvukovemu utlmu.
Hlavne stupacky priemer 160mm, ostatne priemery su vyznacene.
Na prizemi odtah neizolovany, privod izolovany tam kde nebude Sonoflex.
Pre podkrovie budu rozvody vedene po pojde, kompletne izolovane velkym mnozstvom sklenenej vaty (privod aj odtah), takze Sonoflex na zvukovy utlm netreba(???). Pojd je relativne priestranny a vyuzitelny, takze rozvody su po obvode v nizkej zosikmenej casti a popri stitovom mure, nie "krizom".
Odtah zo spalni do kupelne chcem riesit akustickymi vetrakmi nad dverami kazdej miestnosti, nie medzerami po dverami (kvoli obave z presluchov).
Zaujimal by ma nazor na tieto veci:
1. Moze byt? Je tam nieco uplne principialne zle?
2. Vadilo by keby privod v obyvacke neprechadzal krizom cez celu miestnost ale koncil by hned na stene po prechode zo zadveria? Z estetickeho hladiska by to pomohlo - nemusel by som mat sadrokartonovy zaklop na dvoch stenach ale len na jednej. A mohol by som ho aj jednoducho zvacsit na priemer 160mm bez toho aby tam strasil obrovsky zaklop.
3. Ziadalo by si to niekde zvukove tlmice? Pripadne sonoflex pre podkrovie? Velmi mi zalezi na tom aby som nemal presluchy.
4. Ma vyznam riesit tak komplexne odtah na prizemi ako som ho navrhol? Je tam na to priestor v pracovni kde to mozem sikovne schovat ale ci to zbytocne nekomplikujem...
Dakujem vopred za komentare,
roman