Sání vzduchu z garáže bebo z půdy.

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od kerval » 29 črc 2011, 21:49

Je dobrá myšlenka předehřát venkovní vzduch sáním z garáže nebo z půdy? Vzduch by se předehřál a nebylo by třeba zemního registru ani jinýho předhřevu.
kerval

od mirek » 29 črc 2011, 22:39

A to teplo se v te garazi a na pude bere kde? Zeby v garazi z vyfuku auta? :-)
mirek
dopisovatel
dopisovatel

od metball » 29 črc 2011, 23:49

kerval píše:Je dobrá myšlenka předehřát venkovní vzduch sáním z garáže nebo z půdy?
...

Ave,
nápad je to jen tak dobrý,
jak dobře si dokážete odpovědět na protiotázku od "mirek".

Napovím (akademicky ;) ) :
1)
kvazistacionární děj a garáž = mám "skoro celou" garáž zakopanou v nezámrzné hloubce - nepřipomíná Vám to něco?

Proč to "sprosté slovo kvazistacionární"?
Prostě tepelné parametry volné země (není půda, jako půda :twisted: ...)
a Keplerovy zákony způsobí,
že máte kolem sebe "docela použitelné tepelné akec"
s časovými konstantami půlrok, rok, sedm let, 11 let, ...
Vše odvislé od Slunce a jeho podstatného okolí.

2)
nestacionární děj = naladění tepelné kapacity a odporu stavební konstrukce
v okolí garáže a/nebo střechy/půdy/podkroví/krovu, ...
tak,
aby tepelné zisky
z "časů teplýho vébytu"
dotovaly spotřebu v období nouze.

Ale to je hodně vyšší dívčí,
navíc naplánování využití nestacionárního děje
je secsakra závislé nejen na podnebí a klimatických datech,
ale především na aktuálním "rozkmitu" metea, na dispozici baráku, materiálech
a
hlavně na jedné drobničce - na tzv. samoregulaci výsledného díla.
Samoregulace?
Často ji můžeme pozorovat např.
na fatálním vlivu "nekonstantnostních fyzikálních konstant"
na námi zvolené algoritmy výpočtů a regulací ...
Samoregulace má bohužel povahu téměř dokonalého Murphyho zákona ...

:evil: http://www.murphys-laws.com/

Na druhé straně, samoregulace je tu už pár miliard let, a tak má před námi nepatrný náskok 8-) ...

Tož tak :idea: .

iGoNY

P.S.:
S tou samoregulací to sice není ale skoro vůbec pravda, ale to bychom zabředli do filozofování o kauzalitě, a to je teprve nářez.
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od Rovi » 30 črc 2011, 01:38

Hele Mette udělej si chvíli pauzu. Já už pomalu taky zsvedám pazouru pro ban. Co si chudákovi kervavlovi odpověděl? Že je to naprd. To samý mu jednou větou řekl Míra! Jestli se chce votrávit a´t dělá pokusy se sáním z garáže. To je totál blbost i vobyčejná sekačka s trochou plesnivý tráhvy nsa spodku smrdí jako bela. To nemluvim o nejka ředidlu nebo takvym sajratu co je na každý polici v garáži.
Půda je taky na prd je tam vedro v létě prach prostě humáč. Sání jedině z venku!!!
Rovi

od Pedro » 31 črc 2011, 10:46

Kde se asi to teplo v garáži nebo na půdě vezme? Je to jenom to teplo, který uteče z baráku. Když ten prostor ochladíš, o to víc ti zase z domu tepla uteče. Je to úplnej nesmysl. Jediný rozumný předehřátí by bylo nasát čistý vzduch venku a prohnat ho trubkou sousedovo garáží nebo půdou. :D
Pedro

od gagarin » 13 srp 2011, 23:10

Já mám z garáže dveře do domu. Vzduchaři mi naplánovali v zádveří, kam vedou i dveře z garáže, odtah. Je to v pořádku, nehrozí, že nasaju vzduch z garáže do domu?
gagarin

od tyman » 15 srp 2011, 12:59

Metball:
Kromě akademických a kvaziodborných žvástů tady i v jiným tématech jsi neporadil nic. Běž exhibovat někam jinam, díky.
Gagarin: Samozřejmě to občas hrozí, pokud budou otevřené dveře do garáže. V zavřeném stavu dveří by nemělo nic hrozit. Otázka je, proč je odtah plánovaný zrovna v zádveří? :roll:
tyman

od jarda » 16 srp 2011, 08:26

odtah ze zádveří, protože projektant pravděpodobně počítá s tím, že se zde odkládá např i obuv
nebo zvlhlé oblečení.
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od gagarin » 16 srp 2011, 23:00

To já vím, proč tam je odtah. Odtah dělá v malé místnosti podtlak a já se obávám, že bude nasávat z netěsností dveří z garáže /nebo když je někdo nedovře/.
gagarin

od jarda » 23 srp 2011, 07:34

gagarin píše:To já vím, proč tam je odtah. Odtah dělá v malé místnosti podtlak a já se obávám, že bude nasávat z netěsností dveří z garáže /nebo když je někdo nedovře/.

Neznám detailně stavební zákon, ale... nemá být garáž oddělena požárními dveřmi? Pak musíte mít vyřešen přísun vzduchu odjinud
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Leon » 23 srp 2011, 09:50

Stavební zákon nepomůže, když někdo nechá dveře otevřené. Když přijedete autem do garáže a budete stěhovat nákup, nasaje se smrad z garáže. Já bych nedělal v zádveří odtah, ale přívod. Při otevřených dveřích si ale nepomůžete v žádném případě. Propojení garáže a obytného části domu jsem nikdy nepodporoval, vždy se mi více líbí, když se dá projít pod střechou do domu, ale propojení není přímé.
Leon

od jarda » 25 srp 2011, 06:44

pokud by byl odtah, tak nenasajete do baráku, ale jen do této místnosti, protože tu je odtah.
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Rovi » 25 srp 2011, 11:43

jarda píše:pokud by byl odtah, tak nenasajete do baráku, ale jen do této místnosti, protože tu je odtah.

Jardo kdž bude někdo stěhovat nákupy nechá si všechbny dvěře dojkořán a smrad z garáže nasaje nejenom zádveří /tam bude jen par kubíků/, ale ze zádveří máš většinou chodbu a z ní wc se silným odtahem. Smrad zgaráže je v baráku natošup. Houby záleží jestli je v zádveří odtah nebo přívod.
Rovi

od metball » 27 srp 2011, 18:01

Pedro píše:Kde se asi to teplo v garáži nebo na půdě vezme? Je to jenom to teplo, který uteče z baráku....

Thumb Up.
iGoNY
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od metball » 27 srp 2011, 18:07

tyman píše:Metball:
Kromě akademických a kvaziodborných žvástů tady i v jiným tématech jsi neporadil nic. Běž exhibovat někam jinam, díky.
Gagarin: Samozřejmě to občas hrozí, pokud budou otevřené dveře do garáže. V zavřeném stavu dveří by nemělo nic hrozit. Otázka je, proč je odtah plánovaný zrovna v zádveří? :roll:

Zdravím HusoPasáka!
DOZAJISTA TOHO VÍŠ O WASRŮVCE A LUFTU
nejmíň 50% toho, co já.
Však si vzpomínám, jak jsme spolu Husy Pásly a Tys byl ten, který se nezalekl žádné otázky ...

Poraď třebas Doutníkovému Právníku ...
a pak haž svaly,
Prcku...

iGoNY

P.S.:
O meteu toho určitě víš aspoň 90% toho, co já :evil:
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od metball » 27 srp 2011, 18:12

Rovi píše:Hele Mette udělej si chvíli pauzu. Já už pomalu taky zsvedám pazouru pro ban. Co si chudákovi kervavlovi odpověděl? Že je to naprd. To samý mu jednou větou řekl Míra! Jestli se chce votrávit a´t dělá pokusy se sáním z garáže. To je totál blbost i vobyčejná sekačka s trochou plesnivý tráhvy nsa spodku smrdí jako bela. To nemluvim o nejka ředidlu nebo takvym sajratu co je na každý polici v garáži.
Půda je taky na prd je tam vedro v létě prach prostě humáč. Sání jedině z venku!!!

I dalšího HusoPasáka zdravím se vší úctou...

...,
leč vypůjčit si pár norem a učebnic v "technický" je pod tvoji úroveň ...
Krom toho, stojí to pár piv ročně ...

Ale jinak tvým "výkřikům do tmy" fandím
a ani by mě nenapadlo
zvedat kvůli nim pazouru.

To víš,
"Co můžeš ufachčit jednó,
nedělé vobóma!"

AVB
iGoNY
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor

od mirek » 01 zář 2011, 17:30

Mettballe, nikdo tu prece nepise, ze nejste odbornik, to dozajista jste (mozna az moc:-)), jen bych prosil, zda byste nemohl psat tak, aby Vasim prispevkum rozumel bezny/normalni clovek/radovy vojak. Tot vse. Je to splnitelne? :-)
mirek
dopisovatel
dopisovatel

od Froda » 01 zář 2011, 22:05

Metball neni hloupý chlap, jen je to chlap. Ješitnost s ním cloumá a tak exhibuje. Jako každý jiný chlap. Někdo má svaly, někdo má v hlavě, někdo jinde..ale v podstatě to chtějí všichni ukazovat.
Froda

Zpět na Vzduchotechnické rozvody