Zalití zemního registru do základů

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od teor » 25 srp 2011, 23:16

Známý mi doporučil do základových pasů zalít trubku od zemního registru. Je to dobrá varianta?
teor

od jarka » 26 srp 2011, 08:43

Zdravím.
Zasa otázka na vec, ktorá sa opakuje...
1. Základnejšia otázka - či a na čo register potrebujete...
2. Ak áno, máte k tomu aj niečo spočítané, alebo to chcete položiť len tak od oka?
3. Základové pásy majú svoju prvoradú úlohu inú - neoslabíte ju tými trubkami? Čo na to statik?
Výhody tohoto riešenia - ušetríte prácu na ďalší výkop (možno aj trochu betónu :twisted: ), ale inak samé nevýhody...Ak o tom uvažujete kvôli malému pozemku a v každom prípade to chcete na večné veky dostať pod dom, možno by bolo lepšie register dať pod základovú dosku .
jarka
přispívající
přispívající

od Pedro » 29 srp 2011, 09:10

jarka píše:...ale inak samé nevýhody...
Proč se dělají základy do nezámrzné hloubky? Proč izolujeme dům od základů a poctivější dokonce podkládají stěny pěnovým sklem? Pak mi nejde do hlavy, procč bych si měl pod dům přivádět mrazivý vzduch a snažit se promrazit si základy? Pokud jsem viděl nějaký nákresy zemních registrů, vždycky byly v minimální vzdálennosti 2m od domu.
Pedro

Zpět na Vzduchotechnické rozvody