fiala píše:Parada uz jsem v obraze diky!!
Dnes jsou tu jen samé pozitivní zprávy.
fiala píše:A ted mi jeste reknete, jestli ta Toshiba napojena pres chladivo bude mit vetsi ucinnost nez UVP pri vytapeni?
Toshiba je jiné konstrukce, je o úroveň výše, rozhodně bude mít větší účinnost než UVP5, kde je do vody přidána nemrznoucí směs. Toshiba je Mercedesem mezi TČ. To zase srovnáváme nesrovnatelné.
fiala píše:Pan Sperl zminoval vyhodu UVP ze mi to zapoji kazdy a neni potreba chladare.
To je pravda, ale k čemu Vám to je? Budete si to zapojovat sám? Je přeci jedno, jestli Vám instalaci udělá topenář nebo chlaďař.
fiala píše:U toho UPV se mi libi prime napojeni na vodu do podlahovky, jak to funguje pre chladivo?
Nějaký výměník chladivo/voda (hydrobox) máte u obou zařízení, UVP ho má venku a Toshiba uvnitř (schovaný v Compactu). Ještě jednu věc bych doplnil. Díky tomu, že přenos je chladivem, nemusí venkovní jednotka být hned u domu, tolerance je kolem 50m. UVP musí být těsně u domu.
fiala píše:A kdyz bych si dal pro zacatek Compact s chlazenim a elektrokotlem (bud udelam harakiri

a necham elektrokotel zamontovat primo v Dansku anebo koupim treba od Koprivy), tak to bude lepsi volba nez VP 18 K EK9?
Z hlediska účinnosti rekuperace ano, na vytápění je to stejné.
fiala píše:Dival jsem se na TC Toshiba a venkovni jednotka 8 kW stoji cca 57000 Kc bez DPH a to je asi zbytecny vykon pro TZ 2.7 kW. predpokladam ze bych zde nepotreboval dalsi komponenty jako hydrobox(vnitrni jednotky), kterou bude suplovat Compact?
To je ten marketing, chytnete se na to, že venkovní jednotka není až tak drahá. Jenže potřebujete ten hydrobox, regulaci, propojovací materiál, záložní elektrokotel, expanzní nádobu, oběhové čerpadlo, regulační ventily, doprava, montáž a po sečtení jste na 200.000 Kč. Pořád se mi zdá, že nerozumíte, co je v Compactu. V Compactu pro topení není nic, vždyť sám píšete, že byste si tam nechal namontovat ten elektrokotel. Tak, jako tam není elektrokotel, tak tam není hydrobox, oběhové čerpadlo, regulační ventily...zkrátka nic, co patří k tepelnému čerpadlu na vytápění. Je tam jen "díra", místo pro instalaci. Vy si následně volíte, jaké tepelné čerpadlo si dovnitř necháte osadit. Když použijete Toshibu s regulací a všemi komponenty od AC-Heatingu, vzniká spojením s Compactem celek s obchodním názvem Anaconda.
fiala píše:Omlouvam se za moje dotazy a dekuji.
Vůbec není proč se omlouvat, alespoň mám pocit, že dělám užitečnější věc, než je luštění křížovek a sudoku.