Technologie do rodinného domu

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od Josef Řezníček » 05 črc 2012, 14:13

Vážení odborníci, přečetl jsem zde hodně podnětných článků a zejména diskuzní vlákno viewtopic.php?f=18&t=173&start=220 . Na jaře 2013 budu stavět dům s obytným podkrovím z VPC. Bude nadstandardně zateplen, použita kvalitní okna... Potřebuji vybrat technická zařízení pro rekuperaci, topení a ohřev vody. Nejsem příliš technický typ a tak určitě nemohu použít zařízení, která bych si musel sám instalovat a udržovat nebo dokonce sestavovat. Nemám žádné estetické omezení, nevadí mi radiátory. Když bude lepší podlahové vytápění,mohu jej použít. Jsem ve stádiu plánování. Snadno mohu přizpůsobit něco na papíře, než později bourat a přestavovat dům. Děkuji všem za podněty.
Josef Řezníček

od Pedro » 06 črc 2012, 21:14

Jednoduchost, jednoduchost a zase jednoduchost. Nekombinovat, nevymýšlet a číst. Pokud chcete konkrétní radu, chtělo by to více dat.
Pedro

od Pedro » 06 črc 2012, 23:28

Jestli jste skutečně netechnický typ, opatřete si zařízení od jednoho dodavatele. Optimální je, když nebudete mít doma skládačku různých mašin a systémů. Důsledně chtějte, aby to umělo to, co si přejete a neničilo vám to dům.
Pedro

od kybos » 07 črc 2012, 15:03

SFO píše:... zaplaťte si architekta a generálního konzultanta (ideálem je jediná osoba, jeho současná funkce projektanta a následně stavebního dohledu)...

Pokud nejste technický typ, pak si najměte ještě oponenta, jinak vás tento generální konzultant, projektant a stavební dohled v jedné osobě utáhne na vařené nudli.
kybos
pozorovatel
pozorovatel

od Leon » 07 črc 2012, 17:59

Můžete zkusit přijít s návrhy od generálního projektanta / oponenta sem, bývá to dost zajímavé.
Leon

Zpět na Ekonomika