rekuperace ThermWet

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing

od Pedro » 03 zář 2012, 10:17

Barbora Hrdinová píše:toto je zajímavý rozcestník...
Zdravím kolegyni do ThermWetu. Barboro, víte v čem spočívá nezávislost? Brání Vám někdo napsat si svůj rozcestník nebo ten můj roztrhat na kousky? Já nejsem projektant a nemohu za to, že nejrozšířenějšími jednotkami v ČR je Atrea a Nilan. V aktivních rekuperacích jen Nilan a možná trochu Nibe. Kdo zná Genvex? Kdo zná Drexel & Weiss? Z toho logicky vyplývá, že nám projektanti nejvíc osazují Atreu a Nilan. My to jenom montujeme. Každý den mi přijde tolik SZ, že mám pořád plnou schránku a dokola se ptají lidé na to samé. Proto jsem moje odpovědi takto seřadil. Sestavte si vlastní doporučení, vlastní argumentaci, třeba vlastní reklamu. Co není zakázáno, je povoleno.
pravidla.png
pravidla.png (7.51 KiB) Zobrazeno 15875 krát

Jako provinění bych bral, že jsem nebyl příliš stručný, to by ale museli SFO (alias Metballa) zatrhnout už dávno :-)
Pedro

od MIRAS » 03 zář 2012, 10:52

Přihřeju si svojí polívčičku. Založil jsem téma o výrobcích viewtopic.php?f=18&t=1119&p=5770#p5770 , proč si tam nedáte vlastní vizitku a fotky z výroby?
MIRAS

od moja » 07 zář 2012, 21:02

Prosim Pana Sperla o názor na RJ Helix od firmy ThermWet. Dekuji
moja

od Pedro » 08 zář 2012, 00:05

moja píše:Prosim...o názor na RJ Helix od firmy ThermWet.
Občas sem zabrousí kolegyně Barbora Hrdinová z ThermWetu, dejte jí echo, že se tu drbe jejich jednotka a požádejte o názor. Můžeme to společně rozebrat třeba v úplně novým vlákně.
Já vám k tomu také potom něco napíšu. Škoda, že výrobce kromě marketingových prohlášení nezveřejní protokol měření ze zkušebny (např. při -20°C), že není k dispozici schéma, řez výměníkem po vzoru nejlepšího profi výrobce pasivních výměníků Recair ( http://www.recair.nl/nl/index.php )
Pedro

od moja » 10 zář 2012, 20:22

To je mi lito. Omlouvám se.
moja

od ThermWet B.Hrdinová » 13 zář 2012, 08:30

Ajta, přestože mám nastavené různé slídiče diskuzí, tuto zase úspěšně míjím ;)
Zdravím všechny, včetně admina, SFO a jiných.
Thermwet, stejně jako Nilan, Atrea, Paul a jiní renomovaní výrobci čehokoli, je na počátku své "kariéry". Výrobní hala se právě staví, nebojte, že se s ní nepochlubíme.
V -20 stupních má testován výměník málokdo. Recair je opravdu špičkou, kolegové před 14ti dny se byli právě v Recair podívat pro načerpání inspirace a prohloubení spolupráce. Inovativní přístup oceňují nejen odborníci, ale i naši zákazníci, kteří jsou s naším přístupem i větráním spokojeni.
Tak to asi při čtvrtku všechno k tématu.
Hezký i když pršlavý den, což?
ThermWet B.Hrdinová

od Grook » 13 zář 2012, 09:42

ThermWet B.Hrdinová píše:V -20 stupních má testován výměník málokdo...
Nemáte to otestované a přesto tvrdíte, že to nezamrzá a ještě v zákaznících vyvoláváte dojem, že to má dobrou účinnost i za takových teplot. Jinak by totiž znělo. Výměník ASI vydrží i do -20°C, má ASI nějakou účinnost, kupte a pak nám dejte vědět, jak to dopadlo, protože jsem to zatím netestovali.
Grook

od ThermWet B.Hrdinová » 13 zář 2012, 10:22

Pane Groku, máme testované podle platné metodiky pro rekuperační výměníky. Ano při zamrzání výměníku se snižuje účinnost, ale vzhledem k tomu, že výměník nezamrzne celý, ani jeho podstatná část, pak nelze tvrdit, že má menší účinnost, než výměník, který ve stejné době nelze provozovat vůbec. Prodáváme větrání. Nechci se pouštět do chytání slovíček.
Náš systém je ověřen u zákazníků, chystáme další certifikaci na inovovaný výrobek (opět trubkový) podle metodiky Passiv haus.
Mám pocit, že hodně lidí, přestože jsou nepochybně znalí fyzikálních a jiných přírodních zákonů, ignorují lidskou mysl a její předjímání možného. Mnozí z odborníků připustili, že trubkový výměník v našem provedení je zajímavou myšlenkou, která se v podstatě nedá "spočítat" tak jako deskový výměník.
Přeji hezký den.
ThermWet B.Hrdinová

od lexin » 13 zář 2012, 17:33

ThermWet B.Hrdinová píše: Ano při zamrzání výměníku se snižuje účinnost, ale vzhledem k tomu, že výměník nezamrzne celý, ani jeho podstatná část, pak nelze tvrdit, že má menší účinnost, než výměník, který ve stejné době nelze provozovat vůbec...
To je mi ale filipika hodná mistra hokynáře.
přímo na stránkách Thermwetu se píše:...To Vám zajišťuje sice o něco nižší, ale zase celoroční účinnost okolo 70- 85%...
Tím ale zcela veřejně tvrdíte, že i za -20°C máte minimálně 70% účinnost? Bez testu? Věř, že voda nezamrzá. Věř a běž. Jak můžete deklarovat parametry, které nemáte nijak podloženy.

odkaz na citaci: http://eshop.thermwet.cz/data/files/caste_dotazy.pdf

ThermWet B.Hrdinová píše:Recair je opravdu špičkou, kolegové před 14ti dny se byli právě v Recair podívat pro načerpání inspirace a prohloubení spolupráce.
Není divné, že světové špičce výměník namrzá a kolegům čerpajícím inspiraci voda za mrazu nemrzne?
lexin

od Pedro » 13 zář 2012, 18:23

To je mi ale výživné čtení.
na stránkách Thermwetu se mimo jiné píše:Jak funguje teplotní model?
Např.: venku je -10°C, vevnitř RD cca +22°C, přes výměník je studený čerstvý vzduch
ohříván na cca +17°C odpadním vzduchem, který je spolu s vlhkostí a CO2 odváděn do
výměníku, kde odevzdá vlhkost (a tím i předá teplo) a je schlazen (o přiváděný čistý
vzduch) na teplotu cca -2°C, pak odchází ven z objektu.

To jsou trochu divné počty ne? 22°C ochladím na -2°C (teplotní delta 24°C), přitom se mi ohřeje vzduch z -10°C na 17°C (teplotní delta 27°C).
Je tam perla za perlou. Sání -10°C, výfuk -2°C a voda pořád odtéká a odtéká :lol: a perla na závěr
na stránkách Thermwetu se dokonce píše:, že Kondenzát jednotku čistí.

Už vidím, jak teplosměnné plochy výměníku jsou omývány kondenzátem a ten jako zázrakem jen čistí a nezamrzá. Ještě dobře, že to čtu teď a ne v zimě se škrabkou na námrazu čelního skla v ruce. Neměl bych své auto vůbec rád. Klidně si namrzá a přitom už se to dávno nenosí :-)
Pedro

od Pedro » 13 zář 2012, 21:35

SFO píše:NEODSUZUJMEŽ ŠMAHEM, PLS.
Ale vůbec ne šmahem...když už zavřu oči nad nezamrzajícím výměníkem s trvalou účinností, čištění jednotky kondenzátem prostě skousnout nemůžu. Nemluvím o žádných separátorech nečistot z kondenzátu jako v průmyslu nebo kuchyních, ale mluvit o kondenzátu jako čistícím prostředku je už vážně přestřeleno.
Pedro

od ThermWet B.Hrdinová » 14 zář 2012, 08:41

Pánové vidím, že Vám leží protiproudý trubkový výměník v žaludku a to je pak těžké cokoli obhajovat. Mrzí mne, že nazýváte nefunkčním šmejdem něco, co dobře funguje, operujete s extrémním podmínkami a chytáte za slovo. Nevím o co Vám jde.
ThermWet B.Hrdinová

Předchozí

Zpět na Ekonomika