Čerpadýlko na kondezát

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od Ilja » 26 kvě 2011, 15:05

Používáte někdo čerpadýlko na kondezát? Jak to funguje? Jak se udržuje čistota? Jaká je spotřeba, hlučnost? (Pane Šperl píšete o něm v jedné diskuzi, můžete doplnit?)
Ilja

od Martin Šperl » 26 kvě 2011, 15:35

Funguje jednoduše, uvnitř je hladinový plovák spínající malé čerpadýlko. Minimální spotřeba, údržba. Stačí google http://www.e-cerpadla.cz/wilo-precerpavaci-zarizeni-drainlift-con-230-p-495.html
Martin Šperl

od jarda » 27 kvě 2011, 15:37

zkuste i Manta, Ekotez, ....
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Petr Božek » 28 kvě 2011, 09:08

Čerpadla jsou hlučná, poruchová atd.
Rozhodně bych to řešil samospádem, pokud je to jen trochu možné, i za cenu zasekání do zdi.
Petr Božek

od Martin Šperl » 28 kvě 2011, 10:06

Petr Božek píše:Čerpadla jsou hlučná, poruchová atd.
Rozhodně bych to řešil samospádem, pokud je to jen trochu možné, i za cenu zasekání do zdi.

Já mám jiné zkušenosti, tato čerpadýlka dokáží fungovat velmi spolehlivě. Samozřejmě samospád je optimální, ale když se umístí jednotka do sklepa a odpad je výše, nic jiného automaticky fungujícího nepomůže. Do kopce voda jednoduše neteče.
Martin Šperl

od Petr Božek » 29 kvě 2011, 08:29

předpokládám, že tazatel má normální dům, bez sklepa a nechce někam na chodbu dávat čerpadlo se zásobníkem. Potřebuje dát řerpadlo k jednotce nebo někde blízko, tudíž potřebuje málé čerpadlo, které je hlučnější, hlavně v místnostech kde se spí.
V praxi jsem u zákazníku vyzkoušel celou řadu malých čerpadel a nejsem z nich nijak nadšený.
Je to prostě věčná provizorka.
Petr Božek

od Ilja » 29 kvě 2011, 12:40

Petr Božek píše:předpokládám, že tazatel má normální dům, bez sklepa a nechce někam na chodbu dávat čerpadlo se zásobníkem. Potřebuje dát řerpadlo k jednotce nebo někde blízko, tudíž potřebuje málé čerpadlo, které je hlučnější, hlavně v místnostech kde se spí.
V praxi jsem u zákazníku vyzkoušel celou řadu malých čerpadel a nejsem z nich nijak nadšený.
Je to prostě věčná provizorka.

Jedná se o podsklepený dům s garáží a nejnižší odpad je skutečně výš, než stojí jednotka.
Ilja

Zpět na Vzduchotechnické rozvody