Regulace vzduchotechniky během dne
-
Marek Řežáb
Regulace vzduchotechniky během dne
Jsem ve fázi přípravy rozvodů vzduchotechniky, chtěl bych regulovat intenzitu větrání během dne v různých místnostech domu. Přes den větrat v pracovních místnostech a v noci intenzitu změnit do klidových místností. Existuje návod jak toto realizovat?
Re: Regulace vzduchotechniky během dne
Toť otázka do pranice!Marek Řežáb píše:... chtěl bych regulovat intenzitu větrání
během dne
v různých místnostech domu. ...
Jakožto "akademik" mám na tuto otázku 95% vyhraněný názor
(bohužel více-méně nepublikovatelný - ne tak sprostý,
tak komplikovaný ...).
Když jen uvážím, kolik populace bojuje se zažitím problematiky
CHLAZENÍ
x
TOPENÍ
x
VĚTRÁNÍ
All In One,
tak mne ti, co už ví, cože jsem zač,
asi chápou.
Tož spolubojovníci, do toho!
iGoNY
P.S.:
Zde bych dokonce skousl/uvítal i ňáký ten
marketingový příspěvek
cosi "ála"
výhodnost paralelního řazení EC pohonů a náznak jejich regulace,
proměnná geometrie lopatek venťasů
a tak nějak
Marek Řežáb, prečo tak komplikovaná požiadavka? Nestačí mať čerstvý vzduch vždy v celom dome?
-
Marek Řežáb
Nemyslím si, že je to komplikované. Představuji si to tak, že dvě základní větve potrubí vedoucí do pobytových a odpočinkových zón rozdělí jedna regulační netěsná klapka a tu bude ovládat jedno servo s nějakým časovačem. Nákladově to může dělat tak 5tis. Myslíte, že je to zbytečnost?
Myslím si, že je to zbytočné. Metball to cez X príspevkov vysvetlil. Či sa mýlim? (Metball...)
-
Marek Řežáb
Nemám zkušenosti a obávám se zbytečného přesoušení hlavně v zimě. Proto jsem uvažoval, že je zbytečné stejnou intenzitou větrat i místnosti, kde nikdo není. Řešení mi nepřijde nijak složité.mirec píše:Myslím si, že je to zbytočné. Metball to cez X príspevkov vysvetlil. Či sa mýlim? (Metball...)
Vecsia navsteva v malom dome metabolicky zohreje a zasmradi luft mozno rychlejsie ako max vetranie celeho domu, preto zatvorim vetranie polovice domu a spravim prievan v tej druhej polke.
Alebo mam malu jednotku a velky dom a prevetravam stale iducou jednotkou stale inu cast domu.
Nejde ani o komplikaciu ako o komfort. Ale prevetravat cely dom minimalnou intenzitou aj ked doma nikto nie je ma vyhody v kvalite vzduchu.
Alebo mam malu jednotku a velky dom a prevetravam stale iducou jednotkou stale inu cast domu.
Nejde ani o komplikaciu ako o komfort. Ale prevetravat cely dom minimalnou intenzitou aj ked doma nikto nie je ma vyhody v kvalite vzduchu.
X + 1mirec píše:...
Metball to cez X príspevkov vysvetlil.
Či sa mýlim? (Metball...)
http://www.airforum.cz/viewtopic.php?f= ... 2637#p2637
iGoNY
P.S.:
Pro znalé:
Myslíte si, že namísto X by mělo být n?
Ale kdeže.
Příspěvek nemůže být nikdy CELÝ
-
mipos
Problém větrání jednotlivých místností mám řešeno pomocí motorických klapek na jednotlivých výústích do místností + ovládání dle časového plánu resp.výskytu zátěže.