Stiebel LWZ 303

Výběr rekuperační jednotky - Hodnocení - Provozní náklady - Marketing
Cock

Stiebel LWZ 303

Příspěvek od Cock »

Dobrý den, uvažujeme o koupi zařízení Stiebel LWZ 303, rád bych požádal o reference, zkušenosti, názory. Jsme ve fázi realizace hrubeé stavby, takže zatím relativně dostatek času na výběr alrenativ větrání a vytápění.
Atgoho
Kontaktovat uživatele:

Re: Stiebel LWZ 303

Příspěvek od Atgoho »

Chtělo by to napsat, co si od toho slibuješ.
Cock

Příspěvek od Cock »

Má představa je větrat, topit, chladit a ohřev vody.
Leon

Příspěvek od Leon »

Cock píše:Má představa je větrat, topit, chladit a ohřev vody.
Tenhle model neumí chladit, nemá aktivní rekuperaci ani jiný chladící agregát. Topení je zajištěno z větší části elektrokotlem.
Cock

Příspěvek od Cock »

Vždyť je uvnitř tepelný čerpadlo? Proč by to nemohlo topit? Že to neumí chladit jsem nevěděl.
Atgoho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atgoho »

Tepelné čerpadlo uvnitř sice je, ale jen s malým výkonem. Jedná se max. výkon 4,6 kW za optimálních podmínek. Když bude mrznout někde mezi -5°C až -10°C jste sotva na polovině. S 2,3 kW toho moc nevytopíte a pokud máte tak malou tepelnou ztrátu, že budou 2,3 kW stačit, bude zase honička co s výkonem při teplotách kolem +5°C. Tepelný čerpadlo je typu ON/OFF, takže Vám bude cyklovat (neustále spínat a vypínat). V nádrži potřebujete mít teplou vodu a tak kapacita pro vyrovnání cyklu bude dost omezená. Stiebel to řeší kombinovaným provozem s elektrokotlem, proto očekávejete jen podporu od TČ nikoliv zajištění komplet vytápění.
Rovi

Příspěvek od Rovi »

Porblém je ta obyč rekupka ve skříni. Na to co to umí je to dost drahý. TČ vzduchový typu ON/OFF s tak malym vcýkonem seženeš za stopade i levnějc a rekupcku za pade.
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda »

obdobné a levnější zařízení je na http://www.frigotech.cz
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Má vůbec někdo tenhle Stiebel?
Vonic

Příspěvek od Vonic »

Zdravim, LWZ 303 i mam uz 5 let a musim rict ze jsem s nim velmi spokojeny. Krome cisteni filtru nevyzaduje zadnou udrzbu. Vetra to, topi to, ohriva vodu. Je to skvely pristroj. Naklady na vytapeni jsou u noveho RD, se standardnim zateplenim, velikosti 10x10 m s obytnym podrkovim, kolem 20 000,- Kč ročně. Mame radi teplo a tak mame nastaveno cca 25 st.C po celou topnou sezonu. Petr
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metball »

Vonic píše:...
Krome cisteni filtru nevyzaduje zadnou udrzbu.
...
Ave PT Readers,
tu se odpíchněte
a švihýc, švihýc.

Skutečně to nemusí/může být skrytě placená reklama.

Ale nejdřív Noty na Pulty,
ať máme šanci hrát stejnou písničku.
Má Protistrana (proti-bojovníci) zásadních Dat Proti?
"At' vystoupí teď, nebo ať mlčí do skonání ..."
Inu, to byla moudrá formulka :twisted:
těch oddávajících Boryšů!

iGoNY

P.S.:
Vládci a Vyvolení (Monarchové a Šlechta)
byli jiná liga,
zbytek se s tím holt už nějak srovnal.
Co na tom, že jich bylo/je třebas 10^7 krát víc.

P.P.S.:
Teda, ten Host ale pije ŠARATICU!
Naposledy upravil(a) metball dne 17 led 2012, 21:09, celkem upraveno 2 x.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vonic píše:Naklady na vytapeni jsou u noveho RD, se standardnim zateplenim, velikosti 10x10 m s obytnym podrkovim, kolem 20 000,- Kč ročně.
Při dnešních cenách je to spotřeba okolo 7000 kWh. 10x10 + obytný podkroví = odhad 150 m2 a spotřeba cca 50kWh/m2/rok. To je s bídou nízkoenergetický domek vytápěný elektrokotlem. Zřejmě další důkaz toho, jak šikovně lze někoho napálit zdánlivým dojmem efektivního zařízení. Petře žádný zázrak doma patrně nemáte. Podle vstupních dat vám funguje stejně jako běžný přímotop.
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metball »

Jj,
PT Vonic, jste na tahu.
Tip:
http://www.airforum.cz/viewtopic.php?p=3749#p3749
Blbý? Ale naše.
iGoNY

P.S.:
Já si PT Hosta vážím,
leč určité drobničky jeho nástřel
"na papíře přede mnou" VYKAZUJE ...
Jarin

Příspěvek od Jarin »

metball píše: leč určité drobničky jeho nástřel
"na papíře přede mnou" VYKAZUJE ...
Já jenom vařim z toho, co Petr ukazuje. Nic neprodávam a nic nemam. Jen si tak přehazuju čísla. Chtělo by to pohled profíka. Mně ještě vrtá v šišce něco jinýho. Díval jsem se na tu LWZ 303 a zdá se mi dost malý vstup vzduchu. Když vidim jiný vzduchový čerpadla, mají tu vrtuli o průměru kolem 50 cm. Je ten přívod vzduchu vůbec dostatečný, aby to dalo dost výkonu? Co ještě útlum v trubce?
DMPD

Rozdíl mezi Stiebel LWZ 303/403 a NILAN Anakonda

Příspěvek od DMPD »

Čím se od sebe liší Stiebel LWZ303/403 a Nilan Anakonda? Nemyslim teď cenu. Stiebel je o něco dražší, to teď neřešim. Je tam něco zásadního rozdílně?
Leon

Re: Rozdíl mezi Stiebel LWZ 303/403 a NILAN Anakonda

Příspěvek od Leon »

Možná by mohl moderátor sloučit témata ohledně Stiebelu. Zakládáním nových témat se stejným obsahem je k ničemu.

Stiebel 303 nebo 403 je pasivní rekuperace + tepelný čerpadlo s pevným výkonem 3 nebo 6kW (On/Off) v jedný bedně.

Nilan Anaconda je aktivní a pasivní rekuperace + tepelný čerpadlo s regulovatelným výkonem 6 až 28 kW v jedný bedně a samostatnou venkovní jednotkou.

Srovnávat bedny je trochu složitější, jednoduchý soudy bych zakázal :-) Zase se srovnávají nesrovnatelný věci, není bedna jako bedna.
rexx

Příspěvek od rexx »

Návštěvník píše:Má vůbec někdo tenhle Stiebel?
Také mám LWZ 303 int. a to druhým rokem. Aktuálně je venku -15 takže čerpadlo samozřejmě nestíhá, ale to asi žádné (vzduch\voda). I tak za celé dva roky mám na dohřevu (spirálou) pro TUV i topení dohromady necelých 200kw, takže to co tady píšou odborníci moc neřešte. Větrání funguje perfektně, v kombinaci se zemním registrem jde o další úsporu. Údržba minimální, hluk minimální (mám umístěno v technické místnosti na stěně sousedící s obývacím pokojem). Pokud si člověk pohraje s nastavením tak si ovladače celý rok nemusí všímat.
Tepelnou ztrátu domu mám cca od 8kw a nemám problém v mrazech ani když je okolo nuly. Samozřejmě je výhodou instalovat do okruhu akumulační nádrž (mám alespoň 200l), případně se dá využít část nádrže na TUV (jde nastavit jaká část bude sloužit jako akumulační, viz. dokumentace).
Obytnou plochu máme cca. 170m, vše pouze na elektřinu, žena doma na mateřské a celkové měsíční zálohy na elektřinu máme 2300,- Takže topení do 20000,- je naprosto reálné, u nás je to i méně (pro úplnost máme ještě krb, takže se to trochu dorovnává dřevem).

Cena čerpadla je vysoká, ale je to jako ve všem. Za tu cenu dostanete kompaktní řešení které funguje a nemusíte se o nic starat.
Leon

Příspěvek od Leon »

rexx píše:Také mám LWZ 303 int. a to druhým rokem. Aktuálně je venku -15 takže čerpadlo samozřejmě nestíhá, ale to asi žádné (vzduch\voda). I tak za celé dva roky mám na dohřevu (spirálou) pro TUV i topení dohromady necelých 200kw......,Takže topení do 20000,- je naprosto reálné, u nás je to i méně (pro úplnost máme ještě krb, takže se to trochu dorovnává dřevem).

Fakta
rozloha domu: 170m2
útrata za topení: 20.000 Kč + dřevo do krbu
přepočet spotřeby: 20 000: 3 (cca sazba přímotop á 1kWh)= spotřeba 6 666kWh/rok :170 = 39.2 kWh/m2/rok
podíl topení krbem: 20%
spotřeba na topení: 47 kWh/m2/rok = nízkoenergetický dům s odřenýma ušima (hranice je 50 kWh/m2/rok)

Rexxi, udělal jsem přepočet z poskytnutých údajů a nějak mi to neštimuje. Dům stejné velikosti na samé hranici nízkoenergetického domu (což bych dnes považoval za standard) se dá za stejné peníze vytopit i přímotopem. Někde bude chyba.
rexx píše:Větrání funguje perfektně, v kombinaci se zemním registrem jde o další úsporu.
Kolik stál zemní registr?
rexx píše:Samozřejmě je výhodou instalovat do okruhu akumulační nádrž (mám alespoň 200l), případně se dá využít část nádrže na TUV (jde nastavit jaká část bude sloužit jako akumulační
Proč myslíte, že je to výhoda?
metball
dobrovolný redaktor
dobrovolný redaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metball »

rexx píše:... I tak za celé dva roky mám na dohřevu (spirálou) pro TUV i topení dohromady necelých 200kw, takže to co tady píšou odborníci moc neřešte.
... ovladače celý rok nemusí všímat.
Tepelnou ztrátu domu mám cca od 8kw ...
I Kinik se už musí Ozvat.
Máteli POTŘEBU 8 kW saturovánu PŘÍKONEM 200 kW,
pak jde skutečně jen o ten OVLADAČ.

Také Vám Gratuluji k PLACENCE VE VÝŠI:
2 * 365 * 24 * 3 600 * 200 000 což jen pro Vaši Kontrolu je:
63 milionů 072 tisíc sekund kráte 200 kiloWattů
rovná se bratru
12 TeraJoulů a šet desetinek k tomu a jen za dva roky provozu ...
Dobrá Spotřeba, SkoroNulový Dům :evil:
Nekupte to, za Ty Love?

iGoNY

P.S.:
Že bazíruji na formalitách? Ani náhodou!
QbsZ9yS1 p6Rn25_65B.
Toto je podstatný klíč k pochopení.
Určitě mu rozumíte.

P.P.S.:
A že nezkusíte Námitku "Vytrženo z KO-ntextu?" :twisted:
Že se přeci nikdo v Pastóšce s Tepelným Výkonem 200 kW nemůže potkat?

P.P.P.S.:
Než se budete pouštět do Výměníků TRUBKA v čemkoliv, napřed si dost dobře nastudujte ALFU.
Ne Romeo.
Pak se zamyslete, kde KRADENKU berete
a jestli si tím tak trochu neřežete Haluz pod Vlastní Prd..í.

P.P.P.P.S.:
Vím, co to znamená mít 6 MW nad hlavou, takže nejen místní odborník ;)
Přeji Králi VysokoEnergetických Paprsků Dobré a KOnzistentní Výmluvy.
Uživatelské jméno

Příspěvek od Uživatelské jméno »

rexx píše:I tak za celé dva roky mám na dohřevu (spirálou) pro TUV i topení dohromady necelých 200kw, takže to co tady píšou odborníci moc neřešte.
4 Metball: Jestli on králl nespletl kW a kWh? Možná myslel, že mimo spotřeby tepelnýho čerpadla ještě za dva roky spotřeboval 200kWh přímotopného dohřevu. Sice se mi to jeví taky jako neuvěřitelnost, ale třeba hodně fedruje do toho krbu. Mně se to jeví jako PR prodavače od Štýblů :-)
4 Leon: Jestli králl spotřeboval ďábelských 6666kWh za rok, při běžným COP 3 je to 19998 kWh spotřeby na dům o 170m2 + k tomu fůra dřeva z lesa, vychází na m2 118kWh roční spotřeby na vytápění a taková spotřeba odpovídá domům z normalizační éry 70.tých let. Leč moc nekoresponduje s deklarovanou tepelnou ztrátou 8kW.
4 all: něco je špatně...dům, štýblovo tepelný čerpadlo, údaje...
Odpovědět