Tex pro spojování spira

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od Elff » 16 črc 2014, 14:40

Připravuji montáž spira a řeším jak dlouhé šrouby Tex použít , průměr spira mám 160 a 125 ,nalezl jsem tyto šrouby:

Šroub samořezný 4,2x13
Šroub samořezný 4,2x16
Šroub samořezný 4,2x19
Šroub samořezný 4,2x25

A jelikož ještě dělám SDK tak mám doma tyto:

Šroub LB 3,5x9,5mm

A proto se ptám zda je nějaký problém v použití toho určeného ke spojení SDK profilů na spojení Spira?
Elff

od Mathilda » 16 črc 2014, 15:37

Používejte co nejkratší a co nejméně . Pokud potrubí drží pevně v objímkách, není v podstatě jej třeba fixovat. Zcela zásadní je těsnost spojů. Doporučuji tmelit akrylem a bandážovat VZT pružnou lepící páskou. Pokud ještě nemáte nakoupeno, doporučuji Lindab Safeclick a máte po starostech. U běžného spira se sotva dostanete na vzduchotěsnost B, C nebo dokonce D je téměř vyloučená (A= nejhorší).
Mathilda
přispívající
přispívající

od Elff » 18 črc 2014, 08:33

Na zkoušku jsem zkusil ty na SDK a není v tom problém ,použiji vždy 3 na jeden spoj.Na nákup Lindabu je pozdě ,spiro je doma a musím vám dát za pravdu že přesnost nic moc (pásku a akryl mám ale jak jsem to pozoroval budu muset přikoupit).

Ještě se zeptám zda je možné umístit regulační klapku tak že bude ovládání z boku a nikoli zespoda?
Elff

od Mathilda » 18 črc 2014, 11:11

Elff píše:použiji vždy 3 na jeden spoj.
To je podle mě zbytečně moc, problémy vznikají při čištění. Když použijete dobrou pásku, tak spoj udrží i bez texu. Když to zafixujete objímkou, aby potrubí nikam nepadalo, tak rozhodně není třeba 3 texy na spoj.
Elff píše:Ještě se zeptám, zda je možné umístit regulační klapku tak, že bude ovládání z boku a nikoli zespoda?
To je bez problémů.
Mathilda
přispívající
přispívající

Zpět na Vzduchotechnické rozvody