Tag píše:V tom případě dochází ke zkreslení účinnosti zpětného zisku tepla, nebude to 10% ale o cca 3-5%.
No, skúsim to asi takto a veľmi na hrubo. Ak pripočítak celý príkon 1,4 W = 1,4 J/s vzduchu s hmotnostným prietokom 0,0055 kg/s enthalpiou cca 35 KJ / kg, (podmienky skúšok stav 3 Teplota 21 St.C, fí 37,7%), potom dostávam že energia vzduchu 192,5 J sa zvýši o 1,4 J ... to je príspevok menej ako 1% ... má význam sa o tom baviť? vlhkejší vzduch, ešte menší príspevok...
Teraz ale budem rád, aby ma niekto skontroloval.... látal som to baj otschko..
Jaká by byla podle vás účinnost zařízení, které propagujete, kdyby se porovnaly teploty odtahu a přívodu stejně jako to dělají ostatní výrobci?
Nemeral som to, no predpokladám, že nižšie. Problémom je, že neviete nič o vlhkosti vzduchu von, dnu a preto to môže meranie od merania kolísať. Preto to meranie má význam len pre účely lokálnej nepohody a nie pre určenie účinnosti. entalpicky tepelný tok sa na určenie účinnosti používa aj pri tepelných čerpadlách, aj pri výmenníkoch tepla. Čisto orientačne sa to dá použiť. Celý problém je že zmenou teploty meriate iba citelné teplo a nie tepelnú energiuý, ktorú rekuperujete.