Žirafka_ píše:...
Funguje to v zimě stejně? Tedy, že vlhčí a teplejší vzduch má vyšší tlak páry a ta se tlačí do studeného suchého z venku? ...
Joóoó! Jste READY.
http://www.zehnderpassivehouse.co.uk/as ... asheet.pdf
... jukněte aspoň na ty obrázky. Nějak takhle to přibližně funguje v případě "síťky mezi dvojbambitkou" dokud se kdekoliv ve hlavních (laufech) neobjeví KONDENZÁT.
A CHraňBůh když ještěkondenzát ZMRZNE!!! Póry síťky jsou naráz jak Oka Můry SmrtiHlava
SFO
PS?
ParoAkecy, obvykle v pastóškách reprezentovány "klapačkami s pudrem"?
Mňó, tam se pára ADSORBUJE (a po otočení proudění laufy zase vyCESTUJE NAOPAK),
energeticky na desorpci dost tratíte a není úplně jasné, co "pudr" udrží ve své struktuře "jednou pro vždy" (třebas tak, jak to umí "živočišné uhlí", maxtra-filtry nebo i jen filtrační netkaniny), co naopak "pudr" nacucne/vyflusne v rámci různých gradientů koncentrací, jak to ovlivní kondenzát a led... příliš mnoho stupňů volnosti, nemá smysl tímto směrem bádat!
PPS:
A jak jsem byl psal Milce, ten "entalpický" výměník tepla
PPPS:
... a honit se za jedním parametrem ( ať už jej považuji za pozitivum nebo negativum)
není moudré. A "za ty love" je to vyložený NonSens!
PíErKvadrátovina, HoreKoKoTovina ...
...a jsme kruhem u toho, proč jsem na Vás byl tak HRUBÝ, jakmile jsem zjistil, že očekáváte jednoduchou a snadno srozumitelnou odpověď...
Když budete bydlet v Polabí, nebo spíše u Břeclavi V LUŽNÍM LESE, ve "dřevotřískáči", budete muset mít dva měsíce v roce puštěnou klimošku, protože jste starým kardiakem a dusno by vás zabilo ... a větrat holt chcete, pak je enthalpický výměník ( dokonce i ten klapačkový) dobrá volba pro VÁŽNOU ANALÝZU potenciálních (ne)výhod