Návrh VZT rozvodů

Posouzení návrhů rozvodných soustav - Výběr materiálů - Izolace - Čištění a údržba - Napojení krbu - Digestoře - Cirkulace vzduchu

od Matej » 02 bře 2014, 21:29

Dobrý den,

rád bych vás požádal o názor na rozvody VZT pro můj dům.
Předpokládaná jednotka je Nilan VPL15

Děkuji
Matěj Horáček
Přílohy
VZT RD Libeň návrh č.1.pdf
(127.95 KiB) 311 krát
Matej

od pawlik » 04 bře 2014, 18:31

Zdravim. Moc toho o vzducharine nevim, ale z toho co jsem zatim pochytil bych doporucil mit z paterni vetve odbocky pomoci kalhotovych kusu. T-kus je vzducharsky dost spatny.
A nepisete prumery potrubi a objemy vzduchu. Z ceho to vlastne bude?
pawlik

od Radek Tr » 05 bře 2014, 09:11

Mám také odbočky od páteřní větve, zatím jen v projektu většinou 90 stupňů. Bohužel pokud vám větve pokračujují dál a vy musíte jet dál tímto směrem, tak kalhotový kusy se do kastlíků moc nevleze aby to k nečemu vypadalo (a zas se vracet do původního směru) :? . Max tam asi použít odbočku 45 a pak ještě jednou 45.
Radek Tr

od BobTheBuilder » 05 bře 2014, 12:40

Mne projektant i zainteresovaný odborník tvrdil že "T" rozbočky sú v poriadku a štandardne sa používajú vo vzducharine.
Tiež sa mi to moc nepozdáva, ale keď to tvrdia odborníci ...

Ešte by som mal postreh k Vašemu projektu :
Výustky prívodu vzduchu by som inštaloval čo najďalej od odsávania, aby sa prevetrával čo najväčší objem vzduchu. Vo vašom prípade bližšie ku obvodovým stenám.
BobTheBuilder
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od Radek Tr » 05 bře 2014, 15:15

Připojím také svojí dokumentaci, jen uvedu, že jsem smazal pár věcí jako autora, sebe číslo výkresu a pár věcí aby mě nikdo nemohl obviňovat ze šíření sice mojí dokumentace a porušování autorských práv :-)

Nevím jestli tam je také něco špatně, ale sám nevím jak to vyřešit elegantně a s kalhotovými kusy to tam asi nenacpu

1p (1).jpg
VZT 1p.

2p. (1).jpg
VZT 2p.
Radek Tr

od Radek Tr » 05 bře 2014, 15:18

Jen ještě poznamenám, že digestoř je recylkulační (tzn. bez odtahu ven). V plánku je to zakresleno s původním typem což je špatně :) pro rekuperaci a vůbec všechno :)
Radek Tr

Zpět na Vzduchotechnické rozvody