Nema niekto nahodou rekuperacnu jednotku Atrea EC4 370 a nahodou na nej nemeral teploty a teda aj ucinnost? Chcel by som si porovnat hodnoty, ktore som nameral na mojej jednotke. Do rekuperacnej jednotky som nainstaloval 4ks digitalnych cidiel DS18B20 a teploty zaznamenavam kazdych 15 minut. Vsetky cidla su umiestnene vo vnutornej casti jednotky.
Na moje prekvapenie je ucinnost za posledny mesiac v priemere 83,4%. Nie je to trochu malo? A teda ratam ucinnost iba z teplot, nezaratavam straty, ktore su sposobene znizovanim vlhkosti. Interierova vlhkost sa mi pohybuje medzi 40-45% a vetram na minimum, co je cca 70-80m3/h.
Ked som so svojimi meraniami komfrontoval zastupcov spolocnosti Atrea, tak ich prva odpoved bola, ze ved to je uplne vpohode taka ucinnost, nasledne som im zaslal, ze ich propagacne materialy uvadzaju nieco ine, nato som dostal odpoved, ze asi su moje merania chybne, ale skusia tie cisla preverit u nich. Uz je to asi tyzden bez odpovede a obavam sa, ze sa od nich uz odpovede ani nedockam. Podla Atrea SW mala byt ucinnost za podmienok, ktore v reale mam niekde okolo 96% (podla screenshotu, ktory zasielam). Grafy s hodnotami, ktore som nameral su k dispozicii tu http://goo.gl/6XqwvX
Pytam sa preto:
1. Je to ucinnost, s ktorou mam byt spokojny a je to realita aj pri inych RJ?
2. Je moja RJ chybna a mam ziadat o napravu priamo u vyrobcu?