Integrované čidlo vlhkosti

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa

od bozaaa » 30 led 2019, 11:48

Dobrý den,
vybírám rekuperační jednotku. Mám dva favority:
DUPLEX 380 EC
Nilan comfort 308 top
Jedná se mi o to, jestli je lepší mít integrované čidlo vlhkosti nebo zda dát do koupelny a do kuchyně senzor. Zda integrované čidlo v rekuperaci Nilan comfort zvládne vynahradit senzory samostatně.

Děkuji za odpověď.
bozaaa

od Navarik » 30 led 2019, 23:04

S výběrem neporadím, mám od Nilanu jinou jednotku. Integrované čidlo není jenom o sledování vlhkosti, čidlo řídí chod jednotky a celkem spolehlivě. Při montáži mi nabídli, že mi čidlo můžou umístit do kterékoliv jiné místnosti, kterou označím za referenční. Stačilo natáhnout při potrubí datový kabel. Čidlo by se umístilo do potrubí před ventilem do vybraného pokoje. Kabel jsem si připravil, ale k přesunu čidla nedošlo, nevidím k tomu důvod. Já naopak zvažuji doplnění o prostorové čidlo CO2, kabel mám taky připravený. Přípravu na instalaci mám na doporučení připravenou. Musím uznat, že pan Špičan z Nilanu se mnou trávil neskutečně času. Nevím, jestli jsem měl jen štěstí na obchodníka nebo jestli je to u nich normální.
Navarik

od bozaaa » 31 led 2019, 11:29

Dobrý den,
děkuji za odpověď. jde mi hlavně o to, jestli při vaření nebo při koupaní jednotka sama zvýší výkon a po dobu vaření a koupele odsaje všechnu vlhkost.

Děkuji
bozaaa

od Navarik » 01 úno 2019, 15:48

Ano, jednotka reaguje na zvýšenou vlhkost a odsaje spolehlivě. Já musel naopak zvýšený chod trochu snížít, když zabrala na plný výkon, dokázala přibouchnout dveře.
Navarik

Zpět na Vzduchotechnika