Honzik píše:Bych ten Venus úplně nehaněl. Bavme se o nenáročné jednotce pro teploty nad bodem mrazu, tedy nikoli plnohodnotná rekuperační jednotka pro celoroční provoz s komfortním nastavením.
Oki, na chatu nebo do nějakýho skládku to jde. Sám píšeš, že to není plnohodnotná jednotka a když se to vezme takhle, pak ano.
Honzik píše:Bych ten Venus úplně nehaněl. Bavme se o nenáročné jednotce pro teploty nad Izolace je pro mě velké plus pro instalaci na nezateplenou půdu.
Na půdu bych dával rekuperačky jedině v krajní nouzi. Radi bych o tom ani nemluvil.
Honzik píše:Vymačkání a vyběhání nevím,
Já ano, jenomže po čase už nikdo znovu těsnost jednotky už neměří. Když se párkrát vytáhne výměník nebo filtry, tak chytneš hranou a je to. Prostě pěna jako polystyren.
Honzik píše:pochybuju, že plechová jednotka v podobné cenové kategorii bude na tom lépe.
V týhle cenový kategorii ani snad plechová jednotka neni.
Honzik píše:Motory jsou španělské Electromecanicas, kvalitu neposoudím, ale s větráky z baushopu bych to nesrovnával. Každému co jeho jest.
Dávno už nejsou španělský. Elecromecanias dělá už jenom velký venťasy, od doby co je koupilo S&P se všechny tyhle malý motory dělají ve Vietnamu a Číně, protože zase S&P vlastní číňani. Motory S&P už dávno nejsou, co bývaly a to španělská technika není to co německá. Ani SEAT neni co BMW. Bohužel se to stává i ujiných známých značek. Zajímalo by mě třeba, jak jsou na tom čínský Škodovky.