oprava/servis/vymena ventilatora duplex 330EC

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa

od richie » 01 lis 2012, 14:00

Zdravim vospolok, mam doma duplex 330EC a zacal mi "hucat" ventilator. Po zbeznej obhliadke sa zda ,akoby bol ventilator vyoseny, lopatky sa na jednej strane dotykaju plechu okolo. Mate niekto skusenosti s opravou/vymenou v tejto jednotke ? Pripadne schemu/manual na rozumne rozobratie ?

vdaka
R.
richie

od Pedro » 01 lis 2012, 23:18

Výměna je celkem jednoduchá, na to není třeba ani schéma. Objednejte si ventilátor u výrobce. Zdá se mi, že by to mohlo být mechanické poškození. Oba ventilátory ale tlačí z jednotky a i kdyby jste tam neměl filtr, skrz výměník by nic neprošlo. Zkuste prověřit, jestli se někde uvnitř neuvolnil nějaký šroub nebo jiná část, která by se mohla dostat do ventilátoru.
Pedro

od richie » 02 lis 2012, 20:01

zdravim, vdaka za reakciu.
Zatial dufam, ze je to jednoducho opravitelne bez vymeny. Teda len nieco uvolnene. Zial jednotka je namontovana pod stropom, teda pristup k nej nie je idealny. Pri zbeznej kontrole som zatial nezistil ako ventilator jednoducho vymontovat. A odmontovavat ju zo stropu je praca minimalne pre dvoch. Preto by montazna schema pomohla, nech nerozoberam co nemusim.
richie

od richie » 12 lis 2012, 16:46

Ziadne dalsie navrhy ?
Alebo servisny manual ?
richie

od richie » 24 lis 2012, 00:15

stale nikto ?
to nikto nema servisny manual, ako vymenit ventilator ani popis/model aky je tam pouzity ?
richie

od jarda » 24 lis 2012, 16:53

Napsat výrobci je asi pro Vás poslední zoufalý pokus při nalezení východiska
jarda
stálý dopisovatel
stálý dopisovatel

od richie » 26 lis 2012, 23:35

nuz .. mal som taku naivnu predstavu, ze sa na to skusim pozriet sam .. ci tam nie je len uvolnena nejaka skrutka, alebo podobna malickost .. no bez nejakeho popisu by som mohol skoncit v stave, ze to uz neposkladam ;) .. takto sa asi budem musiet obratit na panov co mi to pred rokmi montovali ..
richie

Zpět na Vzduchotechnika