stratos minimaster - zadost o analyzu
stratos minimaster - zadost o analyzu
Rad bych tady na foru pozadal o pomoc, abych mohl odložit rozhodovani o rekuperaci na dobu, kdy bude vice penez, jsem v bazaru koupil neco, cehoz fotky prikladam.
Protoze je to model z cca 1998, puvodem svedsky, tak mi strycek google prilis nepomohl.
Zrejme jde o Stratos Minimaster ACF, pry hodne rozsirena jednotka. Bohuzel pres vsechny reci prodavajici se mi nepodarilo ziskat protejsek k tomu 12ti "pinovemu" konektoru, takze zadne rizeni nad ramec vrazeni AC kabelu do obou ventilatoru, ktere se rozjedou na svoje maximum. Jeste jsem nezkousel regulaci napetim.
Celkem by mne zajimalo, co je tam za ventilatory (maji na sobe vyrobni cislo, ktere mi nic nenaslo) a jak je to s rizenim toho predehrevu zminovanemu na stitku.
Velkou zahadou je, proc hadicka, kterou povazuji na odvod kondenzatu vede ocividne do stropu jednotky, a dve medene trubicky, ktere by se zdaly byt pro teplovodni privod, vedou proste do prostoru vedle vymeniku, nechce se mi verit, ze to je tak utesnene.
Nema nekdo knowhow ci nejaky material nad ramec asi 3-5 www stranek, co mi nasel google a kde jsou nejake nahradni dily?
Jeste musim vyfotit ty hadicky...
Dekuji.
Protoze je to model z cca 1998, puvodem svedsky, tak mi strycek google prilis nepomohl.
Zrejme jde o Stratos Minimaster ACF, pry hodne rozsirena jednotka. Bohuzel pres vsechny reci prodavajici se mi nepodarilo ziskat protejsek k tomu 12ti "pinovemu" konektoru, takze zadne rizeni nad ramec vrazeni AC kabelu do obou ventilatoru, ktere se rozjedou na svoje maximum. Jeste jsem nezkousel regulaci napetim.
Celkem by mne zajimalo, co je tam za ventilatory (maji na sobe vyrobni cislo, ktere mi nic nenaslo) a jak je to s rizenim toho predehrevu zminovanemu na stitku.
Velkou zahadou je, proc hadicka, kterou povazuji na odvod kondenzatu vede ocividne do stropu jednotky, a dve medene trubicky, ktere by se zdaly byt pro teplovodni privod, vedou proste do prostoru vedle vymeniku, nechce se mi verit, ze to je tak utesnene.
Nema nekdo knowhow ci nejaky material nad ramec asi 3-5 www stranek, co mi nasel google a kde jsou nejake nahradni dily?
Jeste musim vyfotit ty hadicky...
Dekuji.
Re: stratos minimaster - zadost o analyzu
jedine, co jsem nasel, je tohle, ale podle mne je to jina varianta, co se delala s digestori ihned pod sebou. vypada to trochu jinak.
http://www.flaktwoods.se/bostadsventila ... 42fc000c62
http://www.flaktwoods.se/bostadsventila ... 42fc000c62
-
Leon
Uvidíme podle fotky, ale měděné trubičky typuji na přívod dohřevu. Teplovodní předehřev u těhle typů jednotek je dost neobvyklé a hlavně nepraktické řešení. Bude to dohřev. Když je to z bazaru, může z toho být něco vybrakovaný, když mají jednotky přívody pro teplovodní ohříváky, jsou na nich gumové záslepky. Když se nepoužívají, je dobré je nejenom zaslepit ale taky teplotně zaizolovat.jzap píše:Velkou zahadou je, proc hadicka, kterou povazuji na odvod kondenzatu vede ocividne do stropu jednotky, a dve medene trubicky, ktere by se zdaly byt pro teplovodni privod, vedou proste do prostoru vedle vymeniku, nechce se mi verit, ze to je tak utesnene.
dalsi foto
je mozne, ze by to melo soucasne elektricky a vodni prihrev?? dalsi fotky uz nemohu pridavat ("bylo dosazeno maximalni velikosti priloh") jsou tam dve tlacitka "high temperature reset buttons..
na ventilátoru je napsáno:
22V 50 Hz 0,51A 110W 1700U/min
3mikroFarady, 400VDB
iso.KI.B TB Made in Germany
ebm R2E140-AE40-56
na ventilátoru je napsáno:
22V 50 Hz 0,51A 110W 1700U/min
3mikroFarady, 400VDB
iso.KI.B TB Made in Germany
ebm R2E140-AE40-56
ventilátor výrobce EBM typ R2E140-AE40-56