Tomáš Nedbal píše:to Mirek: Celkově jste tedy spokojen?
Tomáš Nedbal píše:Používáte systém řízení xCC?
Tomáš Nedbal píše:Jak Vám fungovala rekuperace (větrání) v těch velkých mrazech, co nedávno byly?
Tomáš Nedbal píše:Jak je to s hlučností - manželka se stále bojí, že to bude "hučet" a že bude slyšet zvuky mezi jednotlivými místnostmi. Já tvrdím, že to vůbec neuslyšíme.
Tomáš Nedbal píše:Z čeho máte dělané rozvody?
Tomáš Nedbal píše:Jede Vaše jednotka trvale nebo ji i vypínáte?

filip píše:Tak nám Nilan ECO zdraželi z 29 500 Kč na 37 500 Kč bez dane:
http://www.nilan.cz/index.php?option=co ... &Itemid=14
To už nie je tak výhodné. Treba vymyslieť nového favorita

Rovi píše:Podle mhýho to už ani nemohli dýl udržet. Jeli hlubokoj pod cenou konkurence. Jednotjky mají motory EBM PAPST R3G190-AB07-03 a ty má nilan i u nejvyšíš řady Compact. Deskáč recair jedou všichní a nic víc v tom krom bedny neni. Při cenách lidský práce v západní evropě je 1000 éček tak výroná cena. Něco sežere dopravu a sou na dumpingu. Za starou cenu tomu konkurovat jenom čína nebo nějaká šitka bouchaná na koleni v garáži jinak nic.

4technik píše:A tahle jednotka má průměr hrdel 150
4technik píše: i bezdrát boost tlačítko ...
Já vidim dva halvní konkurenty. Nilan Comfort250 protože to je jednotka v plný palbě i s vlhkostním čidlme a největší válec bude ECO s XCC protože to je regulace bez konkrukence. Máš tam řízených drátových i bezdrátových boost tlůačítek asi 5 můžeš řídit dohřev i předehřev (to jinde stojí ranec) celý je to ovládaný přes net.4technik píše:čidla CO2, vlhkosti atd. Ale určitě bude více konkurentů, jen se poohlídnout...
Rovi píše:Jestli má jednotka hrdla 160 150 nebo 125 je při běžným větrání 100-150m3/h jedno. Roli hrace celková aerodynamika a proudění. Vidjěl jsem počítačový simulace a u jednotek s pavsimin deskáčem jsou hrdla nahoře celkově blbě. Vzduch tam dělá pěkný brikule než se protočí. Lepší na tom jsou jednrtotky s horizontální pozicí hrdel. Dost záleží na typu venťasů a dalšim.
Rovi píše:Boost tpalčítko máš připojitelný ke každýmu CTS600 nebo CTS602 u Nilanu taky. Oni to mu říkaj S6 a S7. Má to vychatávku že třeba na S6 připojíš bezdrát z koupelny a nsatavíš si odtah na 15 mnimut na S7 si nastavíš odtah na 30 minut z kuchuyně. Por mě je hezčí když jsou tlačítka stejný jako vypínače.
Rovi píše:Já vidim dva halvní konkurenty. Nilan Comfort250 protože to je jednotka v plný palbě i s vlhkostním čidlme a největší válec bude ECO s XCC protože to je regulace bez konkrukence. Máš tam řízených drátových i bezdrátových boost tlůačítek asi 5 můžeš řídit dohřev i předehřev (to jinde stojí ranec) celý je to ovládaný přes net.

4technik píše:Ale to nelze říct obecně, záleží na rozvodech vzduchu, na počtu osob a velikosti větraného prostoru. Navíc zvýšený odtah na 280m3/h se může hodit
a to Comfort 250 nedává.
Leon píše:Grafy a letáky neberu moc vážně, už se to tu diskutovalo. Comfort 250 má stejný motory jako ECO, uspořádání hodně podobné jako ECOtop, ta spotřeba na grafu v letáku Nilanu je chyba, kterou si sami sobě zbytečně škodí. Oficiální graf přímo EBM Papst udává skutečné spotřeby v různých pracovních bodech ventilátoru.

Leon píše:Regulace dává jenom řídící napětí 0-10V pro napájení venťasů. Konečná spotřeba je dána zatížením ventilátoru.
Osobně mám VPL15 i s předřazenými HP15,které zvětšují tlakový odpor. Při chodu na nejnižší stupeň při vypnutém kompresoru bere jednotka i s regulací 21-23W.

4technik píše:Nebyla by možnost změřit nějakou Comfort?