Martin Šperl píše:Mě jenom zajímá, proč na tom bazírujete? Předpokládám, že Vám nejde o nachytání pana Šalého, ten se většinou polapí sám. Tak o co jde?
Neznám pana Šalého, mně tenle člověk připadá Šílený. Nejsem vzduchař ale stavební technik. Celý nesmysl s rourou je o tom, že se domnívám, že odebírat teplo od krbu za pokojových teplot nikoliv z tělesa krbu je zbytečná investice a při zavřených dveřích to nebude moc fungovat. Uvádíte, že se do obýváku s krbem dostane cirkulační vzduch přívodem c2c. Je mi jasné, že to musí být jen díl, protože zbylé díly jsem odvedl do jiných místností. Zkuste mi vyvrátit nebo potvrdit moje pochybnosti.
1. vzduch se tlačí ze všech místností, kromě ze záchodu a koupelny, kde máte odtah i1a. Jak zajistím, aby obří tah c1 nevytáhl i část smradu ze záchodu?
2. jak budu regulovat teplotu místností.
3. nebude se to prát s normálním větráním? Na obrázku z ložnice bych měl odtahovat smrad na wc a ven, jak smrad pozná, že nemá jít do obýváku k odtahu c1 ale k odtahu i1a na WC?
4. když vezmu Váš údaj o 80m3/h na jeden kanál, na větrání by mi stačil jen jeden na místnost, pro topení jich tam ale musím dělat víc. Víc kanálů, víc mřížek = víc peněz. Když se to sečte, můžu tam dát radiátor a teplo od krbu tahat mnohem efektivněji vodou bez vedlejších efektů smradu po celým domě.
5. četl jsem váš příspěvek o zákazu podtlaku v místnostech s krbem, to zajistím jak? Musím všechny prostory v domě propojit? není to zbytečně moc komplikací?
6. není lepší se na to vykašlat a rozvádět teplo jen gravitačně nebo teplovou vodou?
ještě mi něco napadne,až se zklidním z toho Jardy.